Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Τακτική χρήση φακού του FBI

Πριν από πάρα πολύ καιρό η αμερικανική υπηρεσία επιβολής του νόμου FBI (Federal Bureau of Investigation, Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών) ανέπτυξε αυτή τη τακτική χρήσης φακού με πιστόλι ή περίστροφο. Στο άρθρο αυτό θα
κάνουμε μία σύντομη ανάλυση της ώστε να τη γνωρίσουμε καλύτερα.






Πηγή: Pelican.com



Η τεχνική αυτή θεωρείται από τις παλαιότερες στο χώρο των τακτικών μάχης χαμηλού φωτισμού. Η ιστορία πίσω από αυτή τη τακτική είναι στις στατιστικές μελέτες του FBI. Σήμερα γνωρίζουμε ότι είναι θανατηφόρο να έχει κανείς μόνιμα το φακό του αναμμένο καθώς προδίδει ακριβώς τη θέση του. Παλαιότερα όμως, αυτό ήταν η καθιερωμένη πρακτική. Το αποτέλεσμα ήταν ασφαλώς ότι οι εγκληματίες πυροβολούσαν προς τη κατεύθυνση του φωτός. Κάτι που οδήγησε το FBI στη δημιουργία αυτής της τακτικής.







Πηγή: DailyCaller.com



Ουσιαστικά, ο σκοπευτής κρατάει το φακό μακριά από το κορμό του με το βοηθητικό του χέρι, με ανάποδη λαβή όπως αυτή που βλέπετε στις φωτογραφίες του άρθρου μας. Είναι σημαντικό να είναι μακριά τόσο σε απόσταση, όσο και σε ύψος. Με αυτό το τρόπο μειώνεται η πιθανότητα θανατηφόρου τραυματισμού από εχθρικά πυρά. Κάποια άλλα οφέλη αυτής της τακτικής είναι ότι ο σκοπευτής μπορεί με ασφάλεια να χρησιμοποιήσει πολύ ισχυρότερους φακούς, όπως επίσης και να μετακινεί το φακό ώστε να παρατηρεί καλύτερα πίσω από αντικείμενα ή σκιές, και είναι εξίσου εύχρηστη τόσο σε δεξιόχειρες, όσο και σε αριστερόχειρες.







Πηγή: TheBoxOTruth.com



Από την άλλη πλευρά, η τακτική αυτή αναγκάζει το σκοπευτή να χρησιμοποιεί μόνο ένα χέρι για το χειρισμό του όπλου, είναι κουραστική στάση, και απαιτεί πολύ εξάσκηση ώστε κάποιος να μπορεί να στοχεύει αποτελεσματικά ενώ ταυτόχρονα φωτίζει το στόχο με το άλλο χέρι σε τέτοια απόσταση.







Πηγή: Flickr.com/photos/fearandloading



Παρότι σήμερα δε χρησιμοποιείται τόσο συχνά όσο παλαιότερα, η τακτική χρήσης φακού του FBI, όπως είναι γνωστή, έχει κάποια αξιόλογα τακτικά πλεονεκτήματα. Γι’αυτό, είναι καλό να τη προσθέσει κανείς στο οπλοστάσιο των τακτικών του και περιστασιακά να εξασκείται στη χρήση της. Υπό συγκεκριμένες συνθήκες παραμένει μία από τις καλύτερες τακτικές χρήσης φακού σε μάχες περιβάλλοντος χαμηλού φωτισμού.







Πηγή: Autreys.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου